Орлин Павлов, Михаела Маринова, Скандау и 100 кила на „Уикенд туризъм“ в Русе

0

Три дни атракции и забавления ще предложат на русенци и гостите на града 18-ото издание на туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и 15-ото издание на Фестивала на туристическите забавления и анимации.

Те ще се проведат от 11 до 13 май. Изложението „Уикенд туризъм“  ще бъде разположено в Доходното здание, а Фестивалът на туристическите забавления и анимации – в Централната градска градина и на Ларгото пред операта. За доброто настроение на всички ще се погрижат обичаните от всички Орлин Павлов, Михаела Маринова, група Скандау, рапърът100 кила, както и много русенски групи и състави. Част от програмата е и „Биг бенд парад“, в който ще се включат формации от Габрово, Велико Търново и Общинският духов оркестър на Русе.

В сградата на Доходното здание ще бъдат представени 40 щанда на различни туроператори, музеи, институции, общини и посолства. Официалното откриване на туристическото изложение ще започне в 12 ч. пред емблематичната за Русе сграда със спектакъл на Танцово студио „Фрийдъм“. Във фоайето на Доходното здание ще бъдат представени презентации за фестивалите в България и въздействието им в развитието на културата и местните общности, както и за културното наследство на няколко български града. На 12 май от 9:30 ч. в зала Европа е началото на форума „Дигитализация, новости и тенденции в областта на културата и туризма“.

Фестивалът на туристическите забавления и анимации ще стартира в 11:00 ч. в четвъртък в района на Централната градина, където ще бъдат разположени над 120 обекта. През трите фестивални дни ще се представят различни занаяти и демонстрации от цяла България. Шах за деца, вело площадка, стена за катерене, ретрофото, вертикална въжена площадка са само част от атракциите в програмата. Своя изложба „Обитатели на Русенското Поломие“ ще предложат на вниманието на русенци Константин Канин и Илиян Вълчанов, а русенското Дружество на художниците ще представи фото изложба „Русе – моят град“. През деня школата за прабългарски бойни изкуства „БагаТур“ и екип на крепост „Туида“ – гр. Сливен ще изнесат атрактивни представления, включващи елементи от средновековния бит, възстановки на бойни сцени и стрелба с лък.

В 12 ч. на сцената пред Доходното здание официално приветствие към участниците в Туристическото изложение и Фестивала на туристическите анимации ще отправят кметът на Община Русе Пенчо Милков.

Сред акцентите в събитията на 11 май е и кулинарното шоу на Иван Звездев, който ще готви за русенци на централния площад от 13:30 до 14:30 ч.

Станалият емблематичен за фестивала атракцион – балон с горещ въздух, ще бъде издигнат от 17 до 19 ч., а от 18 ч. започва „Биг бенд парад“, в който ще се включат формации от Габрово, Велико Търново и Общинският духов оркестър на Русе със специалното участие на Орлин Павлов.

Вторият ден ще предложи, освен атракции и изложби, изпълнения на Вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска от 18:30 ч., а от 19 до 20:30 ч. поп дивата Михаела Маринова ще изнесе концерт на сцената до Съдебната палата.

В съботния ден от 9 ч. ще се проведе Международното кулинарно състезание с младежи „Като шеф готвачите“, а от 11 ч. започва кулинарната надпревара „Надяждане с люти чушки“, организирана от Люта ферма/Hot farm Страшимирово. От 11:40 ч. за най-малките ще има детска дискотека – анимация на ПГТ „Иван П. Павлов“.

В 19 ч. на сцената до Съдебната палата група Скандау ще открие фестивала RUSE LIGHT & RHYTHM FEST, а след него свои песни ще представи и водещият Боян Тодоров. От 20:10 ч. ще започне ударна хип-хоп вечер с рап звездата 100 Кила, а празничната програма ще бъде закрита с атрактивно светлинно дрон шоу.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук