Представят нови технологии в областта на гръбначната хирургия в Русе

0

Русе ще бъде домакин на Четвъртата международна конференция по Гръбначна хирургия от 11-ти до 14-ти май.

Специализираният форум за лекари е организиран от Българската асоциация на спиналните хирурзи (БАСХ), Лечебни заведения „МЕДИКА“, Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Българската ортопедична и травматологична асоциация (БОТА).

В рамките на конференцията участие са заявили водещи специалисти от университетски клиники по спинална хирургия в България, Германия и Турция. Ще бъдат изнесени обзорни и пленарни доклади, разделени в тематични научни сесии. Акцент на събитието тази година ще са възстановяването на сагиталния баланс при заболявания на гръбначния стълб при деца и възрастни пациенти.

Особен интерес е представянето на нови насоки в 3D хирургичната рeалност, като част от бъдещата роботизирана хирургия. По време на форума ще бъде демонстрирана и нова триизмерна технология, улесняваща хирургичните интервенции на гръбначния стълб. Тя се базира на специални маркери и 3D холограмни модели на костите на пациента за да навигира хирурга да изпълни своя предоперативен план.

Събитието цели да предостави на лекарите възможност да обсъдят новостите в тази сложна и високорискова субспециалност на ортопедията и неврохирургията, чрез което да предостави по-съвременно и качествено лечение на пациентите. Ще бъдат обсъдени предложения към МЗ и НЗОК за актуализиране на престой и реимбурсация на хирургични импланти при съответните Клинични пътеки.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук