Осъдиха румънка на 3 г. условно за контрабанда на 4 кг. злато

0

Това съобщиха от русенската митническа дирекция. Освен това 54-годишната Г.Х. трябва да плати глоба в размер на 25 000 лв., а златото, стойността на което се изчилява на близо 210 000 лв., се конфискува в полза на държавата.

Присъдата е постановена днес, след като румънската гражданка се признала за виновна и сключила споразумение с прокуратурата.

Солидното количество златни накити било открито при проверка на багажа на пътниците в луксозен автомобил „Аudi“ A8 в късния следобед в петък, в който пътували две жени и двама мъже. Шофьорът и тримата пътници заявили, че нямат нищо за деклариране. Багажът им бил проверен на скенер, след което всички са помолени да отделят чантите си, за да се знае кой багаж чия собственост е. В една найлонова торба със сладкиши, митничарите открили два пакета, които съдържали ювелирни изделия от жълт метал. Тогава Г. Х. признала, че чантата е нейна, а пакетите съдържат златни накити. В друга чанта на същата пътничка, отново между хранителни продукти, митничарите открили още 6 пакета с накити. Всички пакети са претеглени с електронна везна и е установено, че общото им тегло е 3896 гр. Направената експертиза потвърдила, че изделията са от злато. Г.Х. признала, че ги е купила от Турция за 85 000 евро. Фактът, че не ги е декларирала, опитала да обясни с незнание.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук