Осъдиха майка, 6 години не плащала издръжки за децата й

0
Окръжен съд – Русе отказа да задържи под стража

Наказание лишаване от свобода за срок от 5 месеца с 3-годишен изпитателен срок наложи Районен съд – Русе на 27-годишната Е. Ю.

Наказанието е за това, че след като е била осъдена да плаща издръжка за двете си деца, съзнателно не изпълнила това свое задължение 6 години.

През 2010 г. тя заживяла на съпружески начала с Г. Ф. в гр. Русе. Няколко месеца по-късно им се родил син, а на следващата година – дъщеря. През 2013 г. Е. Ю. се изнесла, повече не се върнала при децата и не ги потърсила. С решение от 19.07.2016 г. тя била осъдена да им заплаща месечна издръжка по 200 лв. за всяко дете. Получила препис от този съдебен акт и знаела за него. Въпреки, че била трудоспособна, физически и психически здрава, до 04.08.2022 г. не превела нито една месечна издръжка. В хода на досъдебното производство заявила, че нямала средства, че имала още едно дете и била бременна с четвърто, както и че желаела делото да се гледа в нейно отсъствие, защото живеела постоянно и работела в Гърция.

Съдът призна з Е. Ю. а виновна и й наложи на наказание лишаване от свобода за срок от 5 месеца с 3-годишен изпитателен срок.  Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Окръжен съд – гр. Русе.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук