Осъдиха застраховател да плати 40 000 лв. обезщетение на пострадала пешеходка

0
ЧСИ

“ОЗК Застраховане“ ще плати 40 000 лв. обезщетение на русенка, пострадала на пешеходна пътека.

Решението на Окръжен съд – Русе, с което е уважен изцяло иска за 40 000 лв. на пострадала пешеходка срещу застрахователна компания, бе потвърдено от по-горната инстанция и е в законна сила.

Случаят е от края на 2019 г. Докато пресичала на пешеходна пътека по ул. „Сент Уан+ в Русе 71-годишната М.Е. била блъсната от лек автомобил, при което получила тежки наранявания – мозъчно сътресение и счупване на лявата китка. Причинилата произшествието водачка била осъдена на 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Тъй като за автомобила имало валидна застраховка „Гражданска отговорност“ в ЗАД“ОЗК Застраховане“АД, пострадалата поискала обезщетение от това дружество, но получила отказ. Затова се обърнала към Окръжен съд – Русе да й бъде присъдена сумата от 40 000 лв. за преживените болки и страдания

Окръжен съд – Русе уважил изцяло предявения от М. Е. иск. Застрахователното дружество приело тази сума за твърде завишена, но тричленният апелативен състав е потвърдил решението на Окръжен съд – Русе като правилно и законосъобразно и същото вече е в законна сила.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук