Още четири деца от „Звездица 2“ с положителни проби за коронавирус

0

Още четири деца от детска градина „Звездица 2“ са с положителни проби за коронавирус, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Русе.

Децата са в добро общо състояние и затова са оставени под домашна изолация. Те са на възраст между 2 години и 9 месеца и 3 години и 4 месеца, като едно от децата е от село Кошов. Изследвани са още две други деца, братчета на две от изследваните осем деца, които също са имали оплаквания. Техните резултати са отрицателни. Така, заразените от детската градина са пет – четири деца и една учителка.

Епидемиологичното проучване продължава, като поставените понастоящем под домашна изолация са 27 души, от които 25 деца. Ако още някое от децата или техните родители проявят симптоми, то те веднага ще бъдат изследвани.

За последните 24 часа има установени и други три случая на коронавирусна инфекция в областта. Става дума за 46-годишен мъж от Щръклево, както и за мъж и жена – съответно на 76 и 78 години от гр. Русе. Те също са без сериозни оплаквания и за момента остават под домашна карантина.

зарядни станции за електромобили