Осмокласници от АЕГ „Гео Милев“: Ахил е невинен! 

0

Ахил е невинен! Това постановиха ученици от VІІІ Б клас от АЕГ „Гео Милев“ в рамките на сюжетно-моделираща игра, разиграна в Съдебната палата в Русе . 

Това стана в рамките на „Съд над Ахил“, част от модела „Образователна драма в съвременното училище“, домакин на която беше Окръжен съд – Русе. „Съдебният състав“ заедно със „съдебните заседатели“ изслушаха персонажите от Омировата „Илиада”, които на сценичните си костюми бяха поставили и имената си, изписани на старогръцки език. След пледоариите на прокурора и адвоката, подсъдимият Ахил и всички в залата чуха присъдата „Невинен“.   

Съдия Антоанета Атанасова посрещна учениците в Мраморната зала, където ги запозна с историята на Съдебната палата и намиращите се в нея великолепни стъклописи, пресъздаващи сцени на греха, съда, наказанието, разкаянието и изкуплението. Визитата на осмокласниците продължи в осма зала с представянето на участниците в наказателните и гражданските производства и правилата, които следва да спазват в съдебната зала. От прокурор Радослав Градев гимназистите научиха за ролята на прокуратурата, както и за видовете наказания.  

Изпълняващият функциите председател на Окръжен съд – Русе съдия Аглика Гавраилова, съдия Антоанета Атанасова, както и учителят по български език г-жа Грозданова поздравиха учениците за ентусиазма, с който пресъздадоха това класическо произведение. За отличното си представяне младежите получиха01 Конституция на Република България, правно-образователни материали от ВСС и удостоверение за участието си в Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. 

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук