Освободиха Пеевски като шеф на ДАНС, питат КС остава ли депутат

0
Спешен ремонт на Закона за местното самоуправление трябва да извършат депутатите в навечерието на предстоящите местни избори.

Предложението беше внесено от лидерите на БСП Сергей Станишев и на ДПС Лютви Местан и беше подкрепено от всичките присъстващи 128 депутати от БСП, ДПС и Атака. Както бяха обявили предварително, депутатите от ГЕРБ не присъстваха на заседанието.

В пространно слово, макар и с половин уста Местан призна грешката с назначението на Пеевски, като не пропусна в същото време да нападне политическите опоненти на управляващите, както и да защити „по принцип“ приетите законови промени, касаещи избора на шеф на агенцията от парламента.

Местан обяви и следващия политически ход на движението – че то ще се обърне към Конституционния съд за да даде отговор на въпроса, трябва ли Пеевски да се върне в парламента като депутат или не. До произнасянето на конституционните съдии Пеевски няма да се върне в пленарната зала, няма и да получава заплата като депутат, обяви Местан.

Малко след това лидерът на БСП Сергей Станишев съобщи, че лявата партия ще направи същото. Той нарече намерението на Пеевски да остане засега извън парламента „почтена и ясна позиция“. Станишев се извини за допуснатата „грешка“ на своята парламентарна група, на своята партия и на избирателите на БСП.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук