От какво се определя цената на алуминиевия радиатор?

0

Важните въпроси, които вълнуват домакинствата са начините и възможностите за отопление на дома. Независимо дали става въпрос за апартамент, къща, офисно пространство, търговска площ или промишлено пространство отоплението е водещ детайл, който се планира още при мисълта за ремонт и подновяване на отоплителната инсталация. Типа на отопляването, уреда и от избора на топлопреносителите до голяма степен влияе на комфорта, удобството, уюта и дори здравето на обичайните обитатели. Подходящата система и удовлетвореността на потребителите са в основата на това да се инвестират и определена сума, която да гарантира ефективност и дълги експлоатационни показатели. А в основата на всяка инсталация за парно отопление са радиаторите, което е причина днес да ви запознаем с най-предпочитаните.

Система от алуминиеви радиатори – колко ще струва на домакинството

Към момента два основни вида радиатори се тиражират като ефективни елементи за разпространители при парно отопление – стоманени и алуминиеви радиатори. И тъй като цената е водеща като критерий за повечето домакинства те залагат на оптимално евтините варианти, които в случая са радиаторите от стомана, популярни още като панелни. Инвестицията обаче препоръчваме да бъде добре обмислена и разумна, тъй като не са чак толкова по – високи за алуминиеви радиатори цени спрямо тези, изработени от стомана. А като качествени показатели превъзходството на алуминиевите определено си струва и то пъти спрямо по-ниските като оферта отоплителни тела.

В зависимост от това дали инсталацията ще се ползва в къща, апартамент, офис е от ключова роля да се акцентира на плюсовете и минусите на всеки вариант за отоплителни тела. И тъй като моделите от алуминий са доста по-иновативни то това ни провокира днес да ви запознаем по-детайлно не само с цените, на които се предлагат в търговската мрежа, а и някои технически особености, които са пряко свързани с удовлетворението от топлината , която ще ви осигурят.

Производството на алуминиеви радиатори може да бъде фокусирано както към изцяло изработени от алуминий така и от комбинирани с алуминий сплави. Сами можете да предположите, които от цените на тези радиатори ще са по-високи. Секциите, от които са съставени глидерите биват:

 • Лентови

Самите радиатори се отливат цели. Отличават се с висока устойчивост  и здравина. Поради това, че изработката им е доста п-трудоемка тук цената на летите алуминиеви радиатори е най-висока като цена;

 • Хибридни

При тези тела няколко секции се отливат наведнъж, а други се съединяват с електрохимично заваряване;

 • Екстрадирани

Това е метод на изработка при тела, които а с по-голяма дължина.

Стойността на алуминиевите радиатори няма как да не ви направи впечатление, че е различна. В един търговски обект ще откриете както евтини така и по-скъпи модели, а причината за това се дължи на до тук изложеното, а именно:

 • Дали радиаторите са изцяло изработени от алуминий или има и други метални смеси в конструкцията на тялото;
 • Какъв е принципа на изработка;
 • На какви стандарти отговарят радиаторите;
 • Какъв е оптималния им експлоатационен период спрямо до тук изброените показатели и особености.

Ползи от употребата на алуминиевите радиатори

Каквато  и да е цената на радиаторите от алуминий, която да ви пасва като финансов акцент, то са безспорни техните предимства и качества спрямо стоманените.

Накратко ще ви запознаем с някои от най-решаващите, които биха наклонили везните при индивидуалния ви избор:

 • Устойчивост на корозия;
 • Издръжливост на високи температури;
 • Висок коефициент на топлоотдаване;
 • Ниско тегло, позволяващо бърз и лесен монтаж;
 • Елегантен и адаптивен дизайн;
 • Разнообразие от размери, форми и цветове;
 • Намаляват запрашеността в помещението поради конвенкционния им принцип на работа и други.
 • За по-голяма сигурност ви съветваме да се обърнете към фирма за смяна на радиатори.

Все по-високи стават критериите на клиентите спрямо цената и качеството на елементите, които ползват за отопление. Конкуренцията в търговската мрежа е на високо нива, което позволява да се фокусирате върху онези алуминиеви радиатори, които оптимално ще ви удовлетворят.