От първо лице: В Добрич продължава да е тежко

0
1192

Реката, кръстена от добричлии „Суха”, която минава в ниската част на града, е заляла голяма част от улиците, като оставя без ток и вода стотици домакинства. Припомняме, че водната стихия в града взе две жертви.

Хората разказват, че едва са успели да избягат невредими от приливната вълна, която тръгва по дерето на Суха река и повлича всичко по пътя си. Нели е майка на две малки деца и е собственик на Детски клуб за забавления. Броени минути преди вълната да връхлети детския център, по телефона тя получава обаждане, от което разбира, че трябва да се евакуира по най-бързия начин. Докато успее да се организира, водата започва да пълни помещенията. Благодарение на бързата им реакция, тя и мъжът й успели да изведат невредими децата. За да излязат от помещенията са били вързани с въжета и са се теглили един друг.

75-годишния бай Никола разказва, че никога през живота си не е виждал подобна приливна вълна и дори името на реката – Суха – показва, че тя не е кой знае колко пълноводна.

Към днешна дата язовир Ботево край Добрич е с частично разрушена стена, което означава, че има реална опасност да се получи отново приливна вълна.