Откриха новата зала, сравниха я с нов мост над „Дунав“, обещаха до 2017 г. – 4 лентов път до АМ „Хемус“

1

Това каза при откриването на „Булстрад Арена“ основният инвеститор на съоръжението Пламен Бобоков.

sportna_zala-otkrivane-lenta23Той аргументира тезата си, че съоръжението ще превърне града в средище, а поради близостта на Русе с Букурещ в града ще идват и много гости от Румъния. Доказателство за това е присъствието на церемонията на спортния министър на северната ни съседка Габриела Сабо.

От своя страна пред пълната с хора зала премиерът Бойко Борисов пое ангажимент, че през 2017 г. ще се строи и четирилентов път, който ще свърза Русе с магистрала „Хемус“. Проектът за него ще бъде готов до края на годината, зарече се Борисов.

В официалното откриване участие взеха още спортният министър Красен Кралев, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, кметът Пламен Стоилов, депутати и др.

След продължило повече от 30 години чакане, русенци най-сетне получиха своята зала, каза в словото си кметът Пламен Стоилов.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отбеляза, че сложното тепърва предстои, защото залата трябва да се напълни със събития. Той посочи, че Министерството на младежта и спорта ще подкрепя с всички сили залата.

sportna_zala-otkrivane25Министърът на спорта на Румъния Габриела Сабо, която също присъства на откриването, каза, че като бивш спортист и спортен ръководител винаги се радва на подобни инициативи и проекти.

„Залата ще се превърне в бижу в сърцето на Русе“, поетично се изрази министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви, че.

По време на официалната церемония Пламен Бобоков връчи и почетния знак на „Булстрад Арена“ на част от официалните гости, сред които – на премиера Бойко Борисов и на кмета Пламен Стоилов.

Тържеството завърши с грандиозен концерт на примата на българската естрада Лили Иванова.

1 коментар

  1. Откриването на нова зала със стара баба не води до добро, там трябваше да има млади хора с народни хора и песни!