Русе е избран за Европейски град на спорта!

4

Това съобщава в писмо до кмета на града Пламен Стоилов президентът на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта, г-н Джан-Франческо Лупатели.

УВАЖАЕМИ Г-Н СТОИЛОВ,

За нас е чест да обявим Русе за Европейски град на спорта през 2016 г. Поздравления за наградата, защото Вашият град е наистина един добър пример за използването на спорта като средство за постигане на здраве, интеграция, образование и уважение, които са основните цели на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта.

Вие също така сте развили образцова политика в областта на спорта, с добри съоръжения, програми и дейности. Затова Ви каним на предстоящото връчване на наградите, което ще се проведе на 18 ноември, в Европейския парламент в Брюксел.

Приветстваме Вашия град с „Добре дошъл“ в семейството на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта!“, пише в писмото на г-н Джан-Франческо Лупатели.

 

4 КОМЕНТАРИ

  1. Чудесно! 🙂 Русе заслужава всичко европейско! Все пак сме си най-европейския град на България!

  2. Да ни е честито. Най-вече спорта трябва да се радва, защото те ще спечелят най-много от това. Подобна титла улеснява много намирането на по-добри спонсори и съответно постигането на по-добри резултати.

  3. Кой спорт по точно? Къде в Русе има модерна инфраструктура за който и да е вид спорт? А виж за масовия спорт ще се изхарчат(усвоят)маса пари без никакъв видим ефект за физическото развитие на децата.

  4. Наградата е вследствие на богатата спортна програма от мероприятия в Русе за следващата година. Това индиректно би се отразило положително и на инфраструктурата за спорт в Русе.