Отлагат вдигането на тол таксите

0

Предвиденото увеличение на размера на тол таксите за преминаване и ползване на републиканската пътна мрежа от 1 януари 2023 година се отлага.

Това реши служебното правителство на последното си за годината заседание, приемайки Постановление за изменение на Тарифата за таксите, които се събират, която беше приета с ПМС № 370 от 2019 г.

С приетите промени се отлага предвиденото увеличение на размера на тол таксите от 1 януари 2023 година и се предлага те да бъдат повишени на по-късен етап – от 1.07.2023 година.

Без промяна остава предложението за намалението на винетните такси и от 1 януари 2023 година те ще са с около 10 процента по-ниски от сега действащите такси.

Целта на отлагането на влизане в сила на увеличенията на таксите за изминато разстояние е да се помогне за облекчаване на част от тежестта върху бизнеса в условията на висока инфлация, както и да се даде на компаниите повече време да се приспособят към нарастващите разходи. Това би могло да помогне за подкрепа на цялостната икономика и насърчаване на стабилността по време на трудната икономическа ситуация.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук