Отличиха най-добрите библиотекар и библиотека в Русенско за 2022 г.

0

Най-добрите библиотекар и библиотека в област Русе за 2022 г. бяха отличени днес. Отличията бяха връчени на Регионална среща на библиотекарите от обществените библиотеки от областта по повод професионалния празник на българските библиотечни и информационни специалисти.

Наградата „Библиотека на годината от област Русе“ 2022 беше присъдена на библиотеката при Народно читалище „Искра 1898“ гр. Борово и връчена от Теодора Евтимова, директор на Регионалната библиотека „Л. Каравелов“. Победителят получи и ваучери за книги.

Наградата „Библиотекар на годината от област Русе“ 2022 беше присъдена на Виктория Христова от Народно читалище „Просвета-1927“ с. Семерджиево, Община Русе и връчена от д-р Виктория Иванова. Всички номинирани библиотеки и библиотекари получиха грамоти за участие в номинациите.

Участниците в срещата получиха видео поздрав „Библиотеката в очите на децата“ с анкета между възпитаници на русенски детски градини и училища, в която те отговаряха на въпроси какво е библиотека, какво работи библиотекарят, какво яде библиотекарят, какви са неговите суперсили и др.

Музикален поздрав поднесоха талантливи деца от Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Константинова.

Русенската регионална библиотека е първата в страната, която за поредна година организира среща на библиотекарите от региона и ежегодно отличава най-добрите сред тях.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук