Отличниците – без такса в Русенския университет

0
326
декларациите за дължими данъци

Новоприетите с максимален състезателен бал студенти в Русенския университет (за квалификационна степен «Бакалавър»  и квалификациона степен «Магистър» за спец. Право), и успех от дипломата за средно образование „Отличен 6,00“ няма да заплащат годишна такса за обучение за първата година.

Това е решил на свое заседание Академичният съвет на висшето училище. Целта на решението е насърчаване на добрите резултати, постигнати в учебния процес.

От университета уточняват, че приемът на кандидат-студенти през следващата академична година ще е в 50 специалности от 23 професионални направления. Предварителни сесии ще има на 7 и 21 март, и 4 и 25 април от 9:00 часа в Русе, Силистра, Разград и Видин.

Кандидатите могат да подадат заявки за участие на място в сектор „Прием на нови студенти“ в централния корпус на университета, стая 1.322b или онлайн на адрес https://online.uni-ruse.bg/ до 2 дни преди определената дата.

От университета уточняват, че младежите, които все още не са завършили средното си образование, също могат да се запишат за предварителните изпити, за да участват в предварително класиране и условно записване за определен брой места.

За кандидатите, които не се чувстват достатъчно уверени в знанията си, Центърът за продължаващо обучение към Русенския университет организира курсове за подготовка. Те се водят от висококвалифицирани преподаватели с дългогодишен опит. За справки относно курсовете и записвания за тях:  тел. 082 / 888 567 , 0887 867 217.