Отменят забраната за хранене на безстопанствени животни в Русе

0

Община Русе ще предложи отмяна на утвърдените на последната сесия на Общинския съвет санкции за хранене на безстопанствени животни, съобщиха от общинската администрация.

Целта е да отпадне глобата за хранене на бездомни животни в размер от 200 до 500 лв., а при повторно нарушение – 1000 лв., предложена от общинския съветник Асен Даскалов и приета с мнозинство от местния парламент. Общинската администрация  настоява да се премахнат и текстовете, забраняващи храненето на животните на разстояние 30 метра от детски площадки, дворове на детски, учебни и лечебни заведения, обществени и административни сгради, жилищни входове, под тераси и други общи части на жилищните сгради.

Общинското ръководство счита, че е недопустимо прилагането на мерки, целящи овладяването на популациите на безстопанствените животни чрез пълна забрана за населението да задоволява хранителните им нужди.

Тъй като популацията на безстопанствените кучета е овладяна, през 2022 г. Община Русе възнамерява да стартира и безплатна кастрационна програма за котки.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили