Във видинската болница е обявена гладна стачка заради уволнени санитарки

0

Работещи във видинската болница са обявили гладна стачка заради уволнението на техни колеги, съобщи БНТ. Напрежението в тамошното лечебно заведение зрее отдавна. Преди няколко седмици санитарки обявиха, че не им се плащат полагащите им се допълнителни пари за работа в условията на коронавирус.

Впоследствие четири от тях са освободени. За последните два месеца те са получили в пълен размер полагащите им се допълнителни средства, но след това са останали без работа.

Санитари от Видин заплашиха с гладна стачка, Радев отиде да ги успокоява

„Старият повод е това, че на жените не бяха изплатени парите, които трябваше да изплатят, които бяха взети от тях. Там се крият зад различни параграфи. Истината е, че дадоха за последните два месеца тези хиляда лева, но сега преди Нова година, преди Коледа, преди празниците, тези жени са вече уволнени, махнати от работа, защото са си потърсили правата“, заяви пред БНТ д-р Иво Георгиев, който е председател на синдикат.

Една от освободените санитарки – Сашка Копчева – обясни, че формалната причина била липсата на образование. Тя работи в болницата 12 години.

зарядни станции за електромобили