Отнеборци спасиха възрастна жена

0
Снимка: Архив

Съсед пожарникар е спасил 83-годишна жена, след като в дома й възникнал пожар, съобщиха от полицията в Силистра.

Произшествието е станало около 10. 40 часа вчера по ул.“Марин Дринов“в добруджанския град. Огънят тръгнал по неустановени към момента причини и обханал около 300 кв.м покрив. Живеещият в съседство Радослав Бочев, пожарникар от Участък-Кайнарджа, макар и в почивка, незабавно се отправил към мястото на пожара и успял да локализира помещението, в което се намирала възрастната жена. Оказало се, че изходът на стаята е блокиран от бушуващия огън, но огнеборецът счупил прозорец и успял да извади невредима жената на безопасно разстояние. Благодарение на бързата му реакция жената била спасена и в добро състояние, получила е само леко обгазяване.

Друг огнеборец в почивка от Участък-Кайнарджа – Светлозар Йорданов, живеещ в съседство,  също е оказал решаваща помощ при овладяване на произшествието.

Други 12 пожара са загасени от екипи на противопожарните звена в Силистренска област през последните 3 дни. Горели са основно сухи треви и отпадъци. Няма материални щети, спасени са къщи, фуражи, пчелин, слънчогледова нива. В част от случаите помощ на огнеборците са оказали земеделски работници и местни жители.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук