Забраняват тротинетките в центъра на Русе, до 50 лв. е глобата 

1

Въвежда се забрана за каране на електрически превозни средства в пешеходната зона в централната градска част на Русе. 

Вече са поставени и съответните знаци, н нарушителите ще бъде налагана глоба до 50 лв. 

Причина за ограниченията е големият брой оплаквания за каране с висока скорост, както и значителния вече брой инциденти с подобни превозни средства.  

Водачите на индивидуални електрически превозни средства трябва да се движат по изградената велосипедна инфраструктура, а при липса на такава – възможно най-близо до дясната граница на платното за движение; да карат с включени светлини вечер; да се движат с изправна спирачна система и да ползват каска, ако са под 18 години.  

Забранено е да се движат по пътища и улици, на които максимално разрешената скорост за движение е над 50 км/ч., както и  да се движат в зони, обозначени с пътен знак В9 – „Забранено е влизането на велосипеди“. Водачите на тротинетки  не бива да развиват скорост, по-висока от 25 км/ч. Минималната възраст на водача за управление на индивидуално електрическо превозно средство е  шестнадесет години – по велосипедна инфраструктура и по пътища и улици с максимално разрешена скорост до 50 км/ч. и  четиринадесет години – само по велосипедни алеи.  

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Въпреки забраната за каране на електрически тротинетки аз лично видях тинейджъри да карат в центъра.Карат се и колелета.Само се чудех защо не забранят на пешеходците да вървят по велоалеите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук