Отнеха докторската степен на ексминистър Везиева

0

Със Заповед на началника на Националния военен университет „В. Левски“ бригаден генерал Иван Маламов официално е отнета образователно-научната степен „доктор“ на Даниела Тодорова Везиева, съобщава „Блиц“.

Научната степен е придобита за защитен на 08.06.2018г. дисертационен труд в професионално направление 9.1. „Национална сигурност“ на тема „Разработване на ефективни модели за изграждане на капацитет за социално предприемачество в България“.

Миналата година обаче Везиева, която беше министър на икономиката във второто служебно правителство на Стефан Янев, беше уличена в плагиатство при създаването на дисертацията си. Комисията по академична етика при министъра на образованието потвърди информацията в официален доклад. Четирима арбитри са анализирали работата на Везиева. Те са установили „значително по обем плагиатство – копиране от оригиналните източници без стилистична или граматическа преработка на последните“, „…при обем от 180 страници, дисертационният труд съдържа преписани от други автори и източници 171 страници, т.е. 95%.“.

Според правилата на Везиева е била дадена възможност да отговори и тя го е направила, като не е коментирала по същество установеното плагиатство, а се опитвала да атакува процедурата, по която е проверявана. Така Комисията по академична етика е приела, че доводите на Везиева са неоснователни.

В тази връзка към момента в Административен съд – Русе е образувано съдебно производство по обжалване на посочената заповед от Даниела Везиева.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук