Отнемат лиценза на КТБ, Цв. Василев изтеглил кеш над 200 млн.лв.

1
Делото за източването на КТБ

Това съобщи управителят на БНБ Иван Искров. По думите му,  сметките на гражданите и фирмите в КТБ ще бъдат прехвърлени в „Креди Агрикол България“, която ще бъде одържавена.

Както е предвидено, вложителите ще имат достъп до своите сметки на 21 юли 2014 г., като всеки ще може да разполага със своите сметки в пълен размер, обяви гуверньорът на националната банка, каза още гуверньорът на националния трезор. По думите му, за „Креди Агрикол България ще бъдат осигурени достатъчно средства от Фонда за гарантиране на влоговете, държавния бюджет и Българската народна банка.

В Корпоративна търговска банка ще останат само сметките на мажоритарния собственик и свързаните с него фирми, които няма да бъдат защитени.

Чрез трето лице мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев е изтеглил в кеш близо 205 887 223 лева, като по-голямата част от сумата е била в евро, каза още Искров. Това се е случило на 19 юни, като парите са взети само срещу разписка. Той бе категоричен, че случаят „Корпоративна търговска банка“ е напълно изолиран и той няма да повлияе върху цялостната ни банкова система. По думите му става дума за умишлени действия. Докладът на квесторите, както и на независимите одитори в Корпоративна търговска банка ще бъдат предадени на главния прокурор.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Поредно потвърждение на правилото в България: „Не си ли вземеш, никой няма да ти даде!“ Хайде на бас, че г-н Василев ще каже че не е вземал пари и не е замесен, и ако съм един съдия ще взема да му повярвам- все пак колко изкарвам на година)))

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук