Отново: Без русенско участие в класацията „Кмет на годината“ 

0

И тази година кметът на Русе Пенчо Милков не попадна в нито една от категориите на десетото юбилейно издание на националния конкурс „Кмет на годината“ 2022. 

Чрез конкурса, победителите в който се определят чрез онлайн-гласуване, хората дават оценка за работата на местната власт, като така насърчават местните администрации да разработват повече проекти, инициативи и добри практики, и така да превръщат населените места в по-уютни, по-практични и по-привлекателни за живеене. 

Ако донякъде може да бъде успокоение, тази година в класацията в групата на най-големите общини не попадна нито един от кметовете на най-големите общини – София, Пловдив, Варна, Бургас … 

Големите награди „Кмет на годината“ 2022 заслужиха кметовете на Мъглиж Душо Гавазов (малка община), на Сандански Атанас Стоянов (средна община) и на Перник Станислав Владимиров (голяма община). По информация от организаторите от сайта kmeta,bg в гласуването са участвали над 72 000 българи. 

В категорията „Кмет на гражданите“ 2022 заслужиха отново Душо Гавазов от Мъглиж, Маринела Николова от Козлодуй и Живко Тодоров от Стара Загора. 

Победата в технологичната категория „Смарт Сити“ спечелиха кметовете на Ивайловград Диана Овчарова, Козлодуй – Маринела Николова и Благоевград – Илко Стоянов. 

В категорията „Зелена община“ бяха отличени градоначалниците на Джебел Неджми Али, на Троян – Донка Михайлова и на Габрово – Таня Христова. 

В категория „Градска среда“ наградата спечелиха кметовете на Белослав Деян Иванов, на Елин Пелин Ивайло Симеонов и на Ямбол Валентин Ревански. 

В категория „Туризъм и култура“ наградите отидоха при Емануил Манолов (Аврен), Николай Димитров (Несебър) и инж. Даниел Панов (Велико Търново). 

С наградите в категория „Развитие на спорта“ бяха отличени кметовете на Белослав Деян Иванов, на Дупница – инж. Методи Чимев и на Кърджали – инж. Хасан Азис. 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук