Отново започват протести срещу Гешев

0
Снимка: БГНЕС

Протестите с искане на оставка на главния прокурор Иван Гешев се възобновяват. Това съобщиха организаторите им от инициативата „Правосъдие за всеки“. Поредният протест е насрочен за сряда вечер.

Преди това обаче, още по се очаква пред Съдебната палата, да се съберат недоволни от действията на прокуратурата. Причината е изявлението на вътрешния министър Бойко Рашков пред сайта bird.bg от вторник вечерта. Той разказа, че прокурори и следователи привикват полицаи, назначени да правят проверка за незаконно подслушване в МВР. Рашков заподозря, че прокуратурата саботира опитите да се проверят фактите. Той разказа, че във вторник вечерта прокурори са започнали обиски и претърсвания в кабинетите на служители, назначени да правят проверката с негова заповед.

Наред с това бе арестуван и висш служител на МВР. Подозрението е, че е участвал в престъпна група, ръководена от бизнесмена Васил Божков.

Разследват шефа на сектор „Културно-исторически ценности“ в ГДНП

„Спец прокуратурата е решила да сплаши новите шефове в МВР и е започнала да ги привиква и да прави обиски. Очевидно е, че това трябва да е знак срещу всички, които са готови да застанат срещу ОПГ-то на Борисов и Гешев в МВР – да се снишат и да кротуват. Това не трябва да бъде допускано. Сега, днес хората в МВР трябва да проявят смелост и да знаят, че имат подкрепата на българите“, написа във фейсбук Ивайло Мирчев от „Демократична България“.

Арман Бабикян, който бе сред организаторите миналогодишните проетсти срещу Гешев, а след това и депутат, обяви, че ще бъде пред Съдебната палата по обед.

„Има проблем между демокрацията и Гешев. Между българските граждани и Гешев, както имаше проблем с Борисов. Но той вече е в Банкя, при зайчарника“, заяви Бабикян пред Нова телевизия.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили