Отварят имунизационния пункт срещу Ковид-19 в Бяла, пускат и мобилен екип

0

От днес временният имунизационен пункт към беленската многопрофилна болница „Юлия Вревска“ възстановява дейността си, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Русе.

На място ще се извършват имунизации срещу Ковид-19 всеки делничен ден от 14.00 до 16.00 часа. Рестартът на функционирането на пункта се налага поради очакван засилен интерес от жителите на града най-вече към възможността за поставяне на бустерна доза на някои от прилаганите препарати. От лечебното заведение уверяват, че разполагат с достатъчни количества от ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“ и при по-сериозен наплив от желаещи да се ваксинират няма да върнат никого дори в извън работно време. За няколко месеца в пункта бяха направени около 4000 имунизации.

От този петък възобновява работа и мобилният екип към болницата в Бяла. Той ще бъде на разположение на хората от населените места в общините Бяла, Борово, Две могили и Ценово всеки петък от 10.00 до 14.00 часа, като ще е необходимо предварително записване на телефон: 0889514515 и заявка от страна на кмета. Същият мобилен номер може да се използва и за връзка с имунизационния кабинет.

Така общо имунизационните пунктове в региона стават пет, от които един е мобилен. Освен двата споменати кабинета, функционират още три, които са в Русе. Единият е към Белодробната болница „Д-р Димитър Грамтиков“ и той работи всеки делничен ден от 07.30 до 17.00 часа, като ваксината на „Янсен“ се прилага в понеделник и сряда, а на „Модерна“ само в четвъртък. Ежедневно се поставя препаратът на „Пфайзер“. От понеделник до петък от 08.30 до 13.00 часа имунизации се извършват и в кабинета на РЗИ на ул. „Байкал“ 12. Три дни в седмицата – понеделник, сряда и четвъртък от 08.30 до 12.00 часа ваксини се поставят и в Медицински център – 1, по-познат като бившата Втора поликлиника на ул. „Борисова“ 36. В кабинета на РЗИ в сряда между 09.00 и 13.00 часа се извършват имунизации на деца между 5 и 11 години с педиатричната ваксина на „Пфайзер“.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук