За пореден път: Блокираха Дунав мост, заканват се да разпънат палатков лагер 

0

Жители на град Мартен и съседните села за пореден път блокираха граничния пункт „Дунав мост“ при Русе.  

Протестът им е срещу километричните опашки от тирове и задръстванията в района, както и срещу бездействието на властите за решаването на проблема с трафика. 

Потърпевши от хаоса и задръстванията на „Дунав мост“ се заканват да разпънат палатков лагер. Протестът им ще бъде безсрочен, докато опашките от тирове не изчезнат. Вместо да се придвижат за 10 минути от Русе до Мартен на хората им се налага да губят часове сред камионите, за да стигнат до домовете и работните си места. 

Международните шофьори пък са принудени да живеят в кабините на камионите, защото често, за да преминат пет километра в района на Дунав мост, им отнема 12 часа. 

Проблемът е от години, но се задълбочи след избухването на войната в Украйна. Трафикът се увеличи и за денонощие през „Дунав мост“ преминават над две хиляди камиона. 

На този фон нито фериботната връзка Русе-Гюргево е възстановена, нито има буферен паркинг. Не е ясно кога изобщо ще стартира и изграждането на втори мост над Дунав между Русе и Гюргево. 

Затова търпението на жителите на съседния град Мартен се изчерпа. Въпреки че са предупредени от полицията, че нямат право да затварят международния път, те го блокираха за кратко, но до напрежение не се стигна. 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук