Пак облаци и дъжд, кратко „циганско лято“ за уикенда

0
35
облаци и дъжд

Новата седмица ще започне със захлаждане и валежи от дъжд, едва в края на седмицата за кратко ще се радваме на „циганско лято“.

Това показва прогнозата на синоптиците от НИМХ при БАН. В понеделник, 17 октомври, с до умерен, а в източните райони и временно силен вятър от североизток ще нахлува студен въздух. Температурите значително ще се понижат и ще са почти без дневен ход – сутринта между 7° и 12°, а дневните – между 9° и 14 градуса. През нощта срещу вторник валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса..

Във вторник ще остане хладно и предимно облачно, като дъжд се очаква да превалява само по Черноморието. Дневните температури ще бъдат между 9 и 15 градуса, за Русе очакваната максимална температура е около 12 градуса.

В сряда се очаква да има малко повече слънце, валежите навсякъде ще спрат. Дневните температури ще се повишат с градуса-два и ще бъдат между 12 и 18 градуса, но в Русенско ще остана без промяна – около 12-13 градуса градуса.

В четвъртък – 20 октомври ще се заоблачи повече, но не се очакват валежи. Максималните температури навсякъде ще бъдат над 15 градуса, като ще достигат около 19 градуса в Южна България.

В петък ще има и слънце, и облаци, като ще превалява дъжд в Северозападна България. Температурите остават същите – между 16 и 19 градуса. В събота и неделя времето ще остане без съществена промяна.