Ученически конкурс за участието на България в Първата световна война

0
123
.100 години от края на Първата световна война

Стартира ученически конкурс за участието на България в Първата световна война, съобщиха организаторите от Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Регионалното управление на образованието в Русе.

Конкурсът на тема „Първата световна война – неосъщественият национален идеал за България, победа или поражение“, се провежда под патронажа на Областния управител на област Русе и е във връзка с изпълнение на Националния план за отбелязване на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея, Основната му цел е учениците със силата на изразните средства да се докоснат до героична история на България, да разкрият своето творческо мислене и отношение към посочената тема, както и да възпитават в дух на патриотизъм, уважение към хилядите знайни и незнайни герои, отдали живота си за родината.

В конкурса могат да вземат участие ученици от училищата в област Русе в две възрастови групи, от 5 до 8 клас и от 9 до 12 клас.

Подготвените творби могат да бъдат подадени в срок до 7 ноември (понеделник)  2016 г. в офиса на РСОСЗР Русе, ул.”Александровска” 77 или в РУО, ул. Църковна независимост 18, на вниманието на г-жа Петя Лазарова, старши експерт по Обществени науки и гражданско образование.

Предвидено е отличените участници  да бъдат наградени  на 18 ноември 2016 г.,  в навечерието на Деня на Сухопътните войски. Официалната церемония ще се състои в салона на Военен клуб Русе.