Парад на ретро автомобили събира русенци в Парка на младежта

0

10-ото юбилейно издание на „Парад на ретро автомобили Русе 2024“ ще се проведе в събота, 8 юни, съобщиха от Авто-мото клуб „РусчукЪ“, които с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и партньори от бизнеса са организатори на парада.

Събитието ще се проведе отново „Парка на младежта“, официалното откриване ще бъде в 10:00 часа на алея „Перистери“.

Ежегодно парадът привлича над 100 колекционери на ретро автомобили и мотоциклети от цялата страна и чужбина, които представят леки и товарни автомобили, бусове, кемпери, мотоциклети, велосипеди, педал карс, представители на различни епохи, марки и модели, произведени на три континента. Традиционно изключително голям е интересът от Румъния, което превръща събитието в международно.

Благодарение на партньорството с „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД, всички собственици на ретро автомобили, които участват в „Парад на ретро автомобили Русе 2024“, ще имат възможност да посетят напълно безплатно Музея на транспорта. В програмата със свои изпълнения ще се включат младите таланти от вокална група „Слънце“ на Наталия Константинова, мажоретен състав „Екстрийм“ и фолклорно танцово студио „Зора“ при Общински младежки дом Русе.

На шатрата на образователен център „Дворецът на децата“ малчуганите ще могат да рисуват и оцветяват ретро автомобили, да си направят такъв от хартия, както и да сглобят своето мечтано превозно средство с помощта на специални конструктори. Специалните гост-изпълнители на събитието – дует „МАНИЯ“ ще представят най-новата си песен – „Аз и Ти”, с участието на Дидо от Deep Zone.

Изкуството и ретро автомобилите са обединени отново чрез проекта „Чарът на русенската архитектура и изкуството на автомобилните инженери“, които се реализира по Програма „Култура“ на Община Русе от Авто – мото клуб „РусчукЪ“. Изложба на художествените творби, взели участие в едноименния конкурс, ще се проведе в рамките на събитието, а публиката ще има възможността да гласува за тях, като по този начин ще бъде определен носителят на Наградата на публиката в конкурса.

Чрез томбола някои  от гласувалите също ще си тръгне с подарък от събитието. В рамките на проекта ще бъде преобразен в произведение на изкуството и тролейбус от подвижния състав на „Общински Транспорт Русе“ ЕАД.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук