Парад на ретроавтомобили събира русенци в Парка на младежта

0
283

Поредното издание на парада на ретроавтомобили ще се проведе на 26 септември в Русе.

Програмата предвижда участниците да се съберат в 9:00 часа на кръговото кръстовище при Паметника „Альоша“, от където ще бъдат насочени към мястото за паркиране.

Официалното откриване на събитието е в 10:00 часа на алея „Перистери“.

Посетителите ще имат възможност да разгледат и изложбата „Модата през годините в Русе“. Тя ще представи хронологично промените в облеклото на русенци от 1920г. до 1989г. Проучването е направено от ученици от Професионална гимназия по облекло „Недка Ив. Лазарова“. Инициативата е етап от проекта „Истории по действителни случаи“, който се реализира от ПГО „Недка Ив. Лазарова“ по програма „Знание и растеж“ 2019, осъществена от Фондация „Русе-град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Парадът на ретро автомобили  и мотоциклети в Русе се реализира  с подкрепата на ОП „Русе арт”, СЗ „КООРС”, ОП „Комунални дейности ОДМВР – Русе и фирмите „Балканцинк“, „ВИТТЕ Аутомотив България“, „Ауто хит“,  Български държавни железници, Винарска изба „Две Могили“, „Евродом“ и Ротари клуб Русе.

За да се забавляват безопасно в Парка на младежта организаторите отправят молба към русенци и гостите на града да спазват всички указания за безопасност, които ще им бъдат дадени