Патриарх Неофит с благодарност към Игнат Канев за добротворството

0
226
за добротворството
Снимка: Българска патриаршия

Благодарност към за добротворството, проявено към  църквата, към българите в Америка, както и за помощта, която оказва на митрополит Йосиф изрази Негово светейшество Българският патриарх Неофит към известния благодетел с русенски корен Игнат Канев, съобщиха от Българската патриаршия.

Това стана по време на среща на Негово светейшество със строителния предприемач в патриаршеския дом на Софийска митрополия.

Патриарх Неофит поздрави още веднъж Игнат Канев за високата награда, с която бе удостоен от Св. Синод . ордена за църковни заслуги „Св. Кирил и Методий“ – първа степен, който му бе връчен  на 44-тия Български епархийски събор в задграничната ни епархия в САЩ, Канада и Австралия.

От своя страна Игнат Канев изказа своята огромна благодарност на Българския патриарх и на Св. Синод за високата награда, с която е удостоен. Гостът сподели и изключително добрите взаимоотношения с българския митрополит в задграничната ни епархия – митрополит Йосиф, който се труди неуморно за духовното обгрижване на сънародниците ни в Америка.

Срещата завърши с благопожелания за здраве, радост и осъществяване на добрите начинания в полза на църквата и страната.