Резил, резил, резил! „Лъвовете“ като котенца, отнесоха половин дузина

0
330
Резил, резил, резил

Резил, резил, резил! Титулуваните като „лъвове“ родни футболни национали бяха кротки като котенца и отнесоха половин дузина голове в домакинския мач с Англия от евроквалификаците. На националния стадион „Васил Левски“… Това е най-позорната загуба на родните „национали“ на собствен терен. Добавка към позорното представяне направиха и т.н. „фенове“, заради чието поведение играта беше спирана на два пъти.

Англичаните имаха пълно превъзходство на терена, като поведоха още в седмата минута чрез Маркъс Рашфорд. До почивката с попадения на Баркли в 20-ата и в 32-ата, и на Стърлинг в добавеното време, до края на първото полувреме преднината на гостите вече беше четири гола.

За късмет на избраниците на Красимир Балъков, през вторите 45 минути гостите осезателно снижиха темпото. Това обаче не им попречи още два пъти да пратят топката в мрежата на Пламен Илиев. Стърлинг съумя да вкара нов гол в 69-ата минута. Хари Кейн, който спираше да търси своя гол, удари и греда, в 85-ата минута постигна целта си, оформяйки крайното 6:0.

Ако не победи Чехия в оставащия последен мач, националният ни отбор може за първи път в историята да завърши без победа, откакто квалификациите се провеждат в групи, което ще бъде нов антирекорд.