Патриархът служи в селска черква, кръсти 4-годишно момче

0

Денят след Петдесетница, в който православната църква почита Светия дух е храмов празник на една от най-младите църкви в Русенската епархия. Сред най-радостните на празника беше четиригодишния Стелиан Киров, който в деня на освещаването на храма беше кръстен от днешния български патриарх.

„Честитя ви хубавия празник на Белица и съборното честване на Св. Дух на днешния ден. Така многолюдно сме се събрали, за да отбележим този празник. Нека той бъде благословение за всички вас, за вашите семейства, за вашите чеда. Когато осветихме този храм аз бях Русенски митрополит. След освещаването му се проведе избора за Български патриарх и Софийски митрополит, който се падна на мое смирение и това никога няма да забравя, че е свързано и с храма в Белица и с моето служение в Русенска епархия. Благодаря от сърце на събратята свещенослужители и на всички вас за доброто отношение, което са имали винаги към мен и аз съм служил с радост на сърца”, каза в проповедта си дядо Неофит.

Негово Светейшество запозна вярващите с хода на преговорите на най-високо ниво по въвеждането на предмет „Религия” в българското училище. Проведени са били срещи с председателя на Народното събрание, с министъра на културата. Пред миряните дядо Неофит уточни, че подобни срещи ще продължават да се търсят  за да създадат условия за въвеждане, като редовен предмет в учебните програми в началното и средното училище.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук