Пътувай в историята с русенските електробуси

0

Разходка в историята предлагат русенските електробуси. Пътувайки с тях русенци и гостите на града могат да научат каква е връзката на Русе с храм-паметника Александър Невски, определянето на кандидатите за Нобелова награда за химия, световноизвестния роман „Зелената шапка“, електрификацията на голяма част от градовете на Северна България? Тези и още много други любопитни факти.

„Пътувай в историята“ е съвместен проект на дружеството „Общински Транспорт Русе“ ЕАД и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, който се реализира по програма „Знание и растеж“, осъществявана в партньорство с „Еконт Експрес“ ООД. Инициативата има за цел да повиши знанията на русенци за бележити личности, свързани с града.

Във всеки от новите електробуси са поставени QR кодове. Те могат да се сканират с телефон или таблет и дават информация за знакови личности от историята на Русе. В информационните статии са включени както подробности около техния жизнен път, с какво са допринесли за развитието на града, така и снимков материал. За по-любознателните са посочени и източници за допълнителна информация. На този етап е включена информация за 20 бележити личности, като списъка постепенно ще се допълва.

За да бъде още по-интересно пътуването в историята, както и с цел стимулиране на младите хора да трупат знания, през есента се предвижда провеждането на куиз с предметни награди. В него освен въпроси свързани със съдържанието по проекта, ще бъдат включени и въпроси от общата история на град Русе.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук