Пътят Русе – Велико Търново влезе в приоритетния списък на МРРБ

0
646
Ремонтът на пътя Русе - Велико Търново

Ремонтът на пътя Русе – Велико Търново влиза в приоритетния списък на регионалното министерство с пътни обекти, по които се изпълняват ремонтно-възстановителни дейности.

Това реши правителството на днешното си заседание, приемайки промяна в списъка с пътни обекти, по които се изпълняват ремонтно-възстановителни дейности с вече отпуснати допълнителни разходи в размер до 150 млн. лв. по бюджета на МРРБ за 2018 г. В новия списък попадат още пътят Севлиево – Велико Търново – Антоново, както и участъци от третокласната пътна мрежа, като например Микрево – Раздол – Клепало — граница с Република Македония.

Изменението се налага поради промяна в предварително определените прогнозни стойности при изготвянето на технологичните проекти и замяна на по-късно стартирали обекти с такива, които ще бъдат завършени до края на тази година.

Предложените нови обекти са пътни участъци с интензивен трафик, по които до момента са извършвани само локални ремонти на настилката. По този начин ще бъдат хомогенизирани пътните отсечки като ще има по-големи участъци с еднакво технико- експлоатационно състояние и така ще се осигури по-безопасно движение на превозните средства, се казва още в прессъобщението от „Дондуков“ 1.