Пет награди от конкурса „П. Владигеров“ с русенски адрес

0

Пианистите получиха своите отличия на тържествена церемония от председателя на международното жури проф. Милена Моллова, която поздрави всички участници, а цигуларите ще ги получат точно на Великден. Четирите награди за пианистите са в категорията на най-малките участници до 12 години, където имаше и най-голям брой пианисти – 20. За първи път, по решение на организаторите от фондация „Панчо Владигеров”, в конкурса участват и млади таланти под 12 години. Николай Димитров от класа на Даниела Кюркчиева спечели трета награда и наградата за най-добро изпълнение на произведение от Панчо Владигеров. Призът му бе връчен от внука на големия композитор Панчо Владигеров-младши, който бе в журито. Наградата за най-малък участник взе 7-годишният Кристиян Ангелов от класа на Веселинка Иванова, а отличието за изпълнение на Соната от Хайдн получи Александър Стоянов от класа на Красимира Иванова.

Ръководителят на клавирната група в НУИ-Русе, Даниела Кюркчиева, бе член на второто жури, съставено от ръководители на клавирните групи в музикалните училища, което оценяваше изпълнителите заедно с основното. Според правилата на конкурса обаче членовете на второто жури нямаха право да дават оценки за пианисти, които са техни ученици.

При най-малките цигулари Виктория Даскалова от класа на Алекси Драганов, който пък бе член на второто цигулково жури, спечели първа награда и наградата за най-добро изпълнение на творба от Панчо Владигеров.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук