Скоростна железница Букурещ-Истанбул заложена в мастърплана на Русе

0

Разработените проекти, за които ще се търси финансиране в близките години, бяха представени в експозицията, подредена в района на кея край р. Дунав.

Специално за презентацията в Русе бе мениджърът на проекта Петер Шнайдер от виенската фирма «Бан план». Пред екип на ТВН и „Русе нюз“ той уточни, че няма проект, който да не е получил финансиране за неговата реализация с европейски средства. Проблемът бил, че имало проекти, които просто се разработвали лошо, но в този случай инициативите, включени в мастерплана, били добре подготвени. По думите на Петър Шнайдер, най-скъпо струващият проект ще бъде за изграждане на скоростен ж.п.-път между Букурещ и Турция, който ще преминава през Русе.

Общо 10 големи инвестиционни проекти в сферата на икономиката, транспорта, енергетиката, туризма и недвижимите имоти са включени в инициативата.  Предвижда се създаване на един или няколко трансгранични бизнес инкубатори за малки предприятия. Сред идеите които бяха представени днес бе и проекта за изграждане на тунел под река Дунав.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук