ПГИУ „Елиас Канети“ отбеляза 141 години от създаването си

0

141 години от създаването си отбеляза Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ в Русе.

Сред гостите на събитието, което се проведе в „Канев център“ на Русенския университет бяха заместник-кметът на Община Русе Енчо Енчев, главният секретар на Областната администрация Ирена Тодорова, Негово Преосвещенство Главиницкия епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Негово Високопреосвещенство Наум, изпълнителният директор на Русенска търговско-индустриална камара Милен Добрев, заместник-ректорът по международно сътрудничество на Русенския университет доц. д-р Галина Иванова, много гости.

По традиция бе присъдена и ежегодната награда „Ученик на випуска“. Тя се дава от педагогическия съвет на училището и представлява оценка за цялостния принос както в учебния процес, така и в извънучилищните изяви. Отличието бе връчено на Михаела Стоянова, която е ученик в 12 в клас в специалност „Икономика и мениджмънт“.

Към момента в русенската професионална гимназия по икономика и управление се обучават над 450 ученици в общо 17 паралелки от 8 до 12 клас. Предлага се и дуална форма на обучение по специалност „Търговия“.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук