Пинокио оживява на сцената на Кукления театър в Русе

0
Пинокио

Един от любимите герои от детския приказен свят, Пинокио, ще оживее на сцената на Кукления театър в Русе тази вечер.

Началото на постановката за деца над 6 години и възрастни, по едноимената приказка на Карло Колоди, ще бъде в 18 часа. Спектакълът е дело на режисьора Тодор Вълов.

Представянето на познатата класическа история е като от немите филми, от началото на 20-те години на миналия век.

„ Хубавото е това, че спектакълът е максимално разбираем и изчистен от речевата преграда. Текст има, но има и много сцени реално без текст, решени са жестомимно, като в същото време се разбира какво се случва“, разказа Тодор Вълов.

Пиесата е дебют на професионалната сеца за новите попълнения на трупата на Кукления театър в Русе – току що завършилите класа на Мая Енчева и проф. Боньо Лунгов в НАТФИЗ актьори Ивета Маринова, Димитър Пишев, Светлина Станчева и Мартин Пашов. Участва и Мартин Маринов.

„Това е представление, което влиза в специална графа – семейни представления, спектакъл, който е на няколко нива като информация. Той може да се гледа от възрастни и от по-големи деца. Всеки следи онази част, която отговоря на неговото разбиране“, коментира Вълов.

Директорът на театъра Теменуга Хараланова допълни, че се разработва проект за куклен театър за възрастни. Предвижда се той да стартира през месец ноември, спектаклите че бъдат от 19.00 часа в четвъртък.