„Писта Русе“ – директно по ТВН и в интернет!

0
Хилядите

Хилядите любители на автомобилния спорт, които по една или друга причина на 23 юни няма да имат възможност няма да имат възможност да бъдат край пътен възел „Христо Ботев“, могат за да наблюдават състезанието „Писта Русе“, независимо от това, къде се намират.

Телевизия ТВН ще излъчи пряко цялото състезание, а тези, които не са абонати на телевизията, могат за сторят това от сайта tvn.bg. Независимо от това, в коя точка на света се намират, достатъчно е само да натиснат бутона TVN LIVE и в браузъра на компютъра или на мобилния си телефон ще могат да наблюдават пряко развоя на цялото състезание.

Официалното откриване на състезанието, което е втори кръг от държавния шампионат по автомобилизъм на писта е в 9,30 часа. В 10 часа ще бъде стартът на първата серия.

Този година заявка за участие са подали 60 екипажа от почти всички автомобилни спортни клубове в страната. Участниците ще бъдат разделени в 4 групи:

І-ва група: Клас „Лада“ – 14 състезатели

ІІ-ра група: Клас „Спорт“ – 16 състезатели

ІІІ-та група: Клас „Туринг“ – 8 състезатели

ІV-та група: Клас „Купа Енеос“ – 6 състезатели

V-та група: Клас „Макси“ – 5 състезатели

VІ-та група: Клас „Свободен“ – 11 състезатели

Съвместно с Българската федерация по Картинг-НКС и Института за пътна безопасност ще се проведе и Национален шампионат „Безопасно шофиране” за деца и младежи до 18 г.