Пиян русенец опитва да застреля турист в Слънчев бряг

0
Двама русенци

Инцидентът е станал посред нощ във фоайето на хотел „Виктория палас“ в комплекса пред очите на поне 20 свидетели. 39-годишният гард Енчо Енев бил на морска ваканция в курорта и се прибирал от дискотека, когато се сблъскал с друг летовник – 37-годишният Николай Христов от Карлово. Двамата се спречкали и разменили солени псувни, при което русенецът извадил боен пистолет, насочил го в главата на карловеца и стрелял. За щастие бил толкова неадекватен, че не улучил. След изстрела, намиращите се във фоайето туристи залегнали на пода, а Христов побегнал.

Минути по-късно полицаи арестували пияния стрелец. Те иззели от него пистолета, заедно с 12 бойни патрона и един пълнител. Макар че Енев е притежавал на законно основание оръжието, той не е имал право да го носи по време, когато е в отпуск и в нетрезво състояние.

Срещу Енев е образувано досъдебно производство за хулиганство. Проверка на криминалистите в Русе е установила, че той притежава и ловна пушка, която е открита в дома му и иззета. Енчо Енев няма до момента други криминални прояви и е работил като охранител в проектантска фирма.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук