Пият и карат: един с 3,62 промила, друг – с 2,56, трети – напушен

0
21
Пиян и дрогиран водачи

Няколко фрапиращи случая на шофиране след употреба на алкохол са регистрирани през последните дни в Русе, съобщиха от полицията.

В единия от случаите нарушителят управлявал автомобила си с 3,62 промила алкохол, в друг – с 2,56 промила, при трети водачът шофирал след употреба на дрога.

На ул. „Тракия“, в посока ул. „Искър“, полицай е спрял лек автомобил “Рено”, чийто водач е създавал предпоставки за ПТП. Шофьорът лъхал на алкохол и служителят е потърсил съдействие от колегите си от сектор „Пътна полиция“, за да му бъде извършена проверка. Установено е, че водачът е 50-годишен русенец, а извършената проба с техническо средство е дала положителен резултат от 3,62 промила концентрация на алкохол в издишания въздух.

52-годишен водач пък ударил автомобила си „Фолксваген Голф“ в бордюр и рекламно пано. Инцидентът станал на бул. „Тутракан“. Извършената проба с техническо средство показала, че водачът е в нетрезво състояние. Уредът отчел положителен резултат от 2,46 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух.

В с. Червена вода пък бил установен водач на „БМВ“, управляващ автомобила след употреба на упойващи вещества. Проверката с техническо средство за алкохол дала отрицателен резултат, но последвалият тест за употреба на наркотици отчел положителна реакция за “канабис” и “амфетамин”.

По трите случая са образувани бързи производства за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.