Мъж блъсна пътен полицай, жена – патрулка

0
24
57-годишна русенка е била пребита заради 3 лева и 80 стотинки

Пътен полицай и автомобил на „Пътна полиция“ са пострадали при пътно-транспортни произшествия вчера, съобщиха от полицията в Русе.

Единият инцидент станал малко след 9 ч. вчера в района на подземен паркинг на сградата на РЗОК на ул. „Райко Даскалов“ в Русе. Полицейски екип бил изпратен там по сигнал за неправилно паркирани автомобили. Докато извършвали проверката, водач на лек автомобил „Алфа Ромео“ нарушил правилата за движение и блъснал единия от полицейските служители. Полицаят бил откаран за преглед и оказване на медицинска помощ в спешното приемно отделение на УМБАЛ – Канев, след което е освободен за домашно лечение. 54-годишният нарушител е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

Случаят е документиран, като е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

При друг инцидент, станал около 21 часа на кръстовището между улиците „Пирот“ и „Христо Г. Данов“ в Русе, пострадал полицейски автомобил. До произшествието се е стигнало, след като 40-годишна жена, която била зад волана на „Тойота Пасео”, при наличие на пътен знак Б1, навлязла в кръстовището и не пропуснала движещия се по пътя с предимство полицейски „Киа Сеед“. Стигнало се до удар, при който пострадали и двата автомобила. За извършеното от водачката нарушение е съставен акт по чл. 50, ал. 1 от ЗДвП.