Пламен Нунев: Няма забавяне, ремонтът на пътя Русе – Кубрат тече по график

0

Реконструкцията на пътя Русе – Кубрат продължава по график. Това заяви областният координатор на ПП ГЕРБ и народен представител Пламен Нунев.

„Не е имало забавяне – това е ангажимент от предизборната програма на ГЕРБ през 2017 г. и го изпълняваме. Критиците ни да не забравят, че в България има закони и се провеждат търгове за строителство“, допълни Нунев.

Той припомни, че за по-бързото реализиране на проекта трасето е разделено на два лота. В единия е 25,2-километровият участък, който започва на 2 км преди с. Тетово, преминава през селата Тетово и Беловец и завършва в гр. Кубрат.

Лот 2, която започва от кръстовището с пътя Русе – Варна и завършва на 2 км след с. Ново село в посока с. Тетово, предвижда изграждането на нова конструкция на местата с недостатъчна носимоспособност и полагане на нова асфалтобетонова настилка в целия участък. Ще бъде подобрено отводняването на настилката с възстановяване на банкетите и бордюрите. Отсечката ще е с обновени ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка.