Пламен Нунев осъди Венци Чикагото за клевета

0

Състав на Районен съд Русе постанови присъда с която призна за ВИНОВЕН Венци Чикагото в това, че в периода от 29.09.2019г. до 30.09.2019г. в град Русе, на два пъти, по друг начин – чрез интернет, в платформа за видеосподеляне You Tube, в канала на медия „Дунав мост“ и в платформа за видеосподеляне You Tube в собствения си канал, разгласил неистински позорни обстоятелства за личността на частния тъжител Пламен Нунев, в качеството му на представител на обществеността – депутат от 44-то НС и областен координатор на ПП-ГЕРБ за област Русе, при и по повод изпълнение на функциите му, с думите: „Ние, тоест аз днес аз ще насоча моето, т.е. вашето внимание към това как криминалното трио в Русе – Пламен Стоилов, Пламен Нунев и Красимир Даков използват, употребяват циганите и ромите да гласуват в полза на Политическа партия ГЕРБ“ и с думите: „Ето това е разказа на човек от първо лице единствено число за това как политическата хунта и върхушката в лицето на Пламен Стоилов – кмет на град Русе, Пламен Нунев – депутат от Политическа партия ГЕРБ и Красимир Даков – бизнесмен, са в една криминална симбиоза и опъват политически чадър над хора, които извършват абсолютни безобразия, абсолютни престъпления и техните престъпления стоят безнаказани. Това не може да продължава по този начин скъпи приятели.“

Наказанието включва „ГЛОБА“ в размер на 10 000 (десет хиляди) лева и „ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ“, което да се изпълни, чрез прочитане на присъдата по Общински радио възел – Русе.

Венци Чикагото е осъден да заплати на Пламен Нунев, сумата в размер на 1000 лв., представляваща обезщетение за претърпените в резултат на деянието, за което е предаден на съд подсъдимия неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от датата на деликта до окончателното изплащане на сумата. Освен това Чикагото е осъден да заплати на Пламен Нунев и разноските по делото в размер на 2500 лева.

В съда бившият депутат и настоящ областен координатор на ПП ГЕРБ Пламен Нунев е бил представляван от адв.Андрей Желязков – от АК Русе. Делото се е развило на рекордните 16 съдебни заседания. Повечето отлагания на делото са били по причина, че няколко съдебни състава са си направили отвод. Освен това на всички проведени избори през 2021г. Чикагото е бил кандидат за народен представител и за президент, а съгласно Изборния кодекс кандидатите се ползват с имунитет от момента на регистрацията до приключване на изборите.

/снимка: dariknews.bg/

Присъдата може да видите ТУК.