Плащане на данъци и вноски в офиса на НАП в Русе – само чрез ПОС-терминал

0

От 1 юни 2021 г. плащанията на данъци и осигурителни вноски в офиса на НАП в Русе ще се извършват само чрез ПОС-терминал, съобщават от приходното ведомство.

С решение на банката досега съществуващите гишета на обслужващата банка в тези офиси ще работят с клиенти до края на работния ден на 31 май 2021 г.  Същото важи и за офисите на НАП в Габрово, Добрич, Кърджали, Монтана, Перник, Стара Загора и Ямбол.

Клиентите могат да се извършват плащане без такси чрез използване на физическите ПОС терминали на приходната агенция, както и чрез е-услуга за плащане в портала за електронни услуги на ведомството. Плащания към НАП ще продължат да се извършват и по банков път от всяка банка в страната или друг доставчик на платежни услуги, но съобразно тарифите на съответните финансови институции. В периметъра до 300 метра в близост до офиса на НАП в Русе има 3 салона на различни банки.

Онлайн плащането е една от най-често използваните електронни услуги на НАП. От началото на годината до момента през т.нар. виртуален ПОС (е-услугата за плащане с карти) без такси са платени почти 100 млн. лв., а от създаването на услугата са извършени почти 1,5 милиона трансакции за над 500 млн. лв. Много от клиентите на офиса на НАП в Русе се възползват от ПОС-терминалните устройства за разплащане  чрез банкови карти, които се намират на 17 работни места в салоните за обслужване. От началото на годината през тях са направени 6 841 бр. транзакции за сумата 2 010 715 лв. Преводите директно и на момента са били отразени в данъчните и осигурителни профили на гражданите без те да заплащат никакви такси за това и да се налага отново да посещават приходния офис, за да удостоверят документално плащанията си към агенцията.

Електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в портала за електронни услуги на НАП.  От приходната агенция уточняват, че за плащането чрез виртуалния ПОС терминал на НАП не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод.

Допълнителна информация за плащанията към НАП можете да получите от сайта на агенцията или чрез информационния център на НАП на телефон: 0700 18 700.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили