Плевенски депутат напуска групата на БСП в НС

0

Народният представител от  БСП Плевен Чавдар Велинов, напуска парламентарната група на „БСП за България“, станя ясно днес в началото на пленариня ден  на  Парламента.

В началото на пленарното заседание председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прочете заявление от Велинов за напускане на групата и оставането му в парламента като независим народен представител.

Като основание за това решение той посочва „непреодолими ценностни различия, свързани с водената политика, начина на ръководене и вземане на решения и взаимоотношенията в ПГ на БСП“.

74годишният Чавдар Велинов  е първи мандат народен представител. В Парламента е член на две комисии- по култура и медии и вероизповедания и права на човека, както ичлен на три групи за пирятелство- с Руминъия, Русия и Сърбия.

В края на септември други шестима  народни представители от БСП – Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Георги Андреев, Димитър Стоянов и Николай Иванов – обявиха, че напускат парламентарната група на Столетницата.

Така в момента БСП остава със 71 депутати.

Снимка:  БГНЕС