Плувци от 10 отбора събра младежкия турнир по плуване „Александър Русев“

0

Състезатели от 10 отбора се включиха в VIII издание на младежкия турнир по плуване „Александър Русев“, който се провежда на плувния комплекс „Дунав“ в Русе.

Организатор на спортното събитие е едноименната фондация в памет на отишлия си рано Александър Русев.

В състезанието участват русенските отбори на „Локомотив“, ‚Ирис“, „Далян“ и Ученическа спортна школа (УСШ), както и представители на още 6 клуба – от София, Варна и Силистра.

В първия ден от надпреварата плуваха две възрастови групи – „А“, в която участват млади състезатели, родени 2014-2015 г., и група „В“ – родени съответно 2012-2013 г. В неделния ден началото на състезанието ще бъде от 9:30 часа, като тогава ще участват три щафети и са предвидени стартове и в индивидуалните дисциплини.

„Пожелавам на всички млади състезатели да дадат най-доброто от себе си и нека този турнир се превърне в своеобразен празник на силата на волята, издръжливостта и спортсменския дух“, каза при откриването кметът на Русе Пенчо Милков. Той се обърна с призив и към всички присъстващи да подкрепят благородната кауза на Илиян Русев за изграждането на спортно-рехабилитационен център в помощ на деца с увреждания.

 

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук