Васил Божков остава в ареста

0

Васил Божков остава в ареста, реши Софийският градски съд.

Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Васил Божков е извършил престъпленията, за които е обвинен във връзка с организираните от него хазартни игри и укриването на дължими към бюджета такси за тях.

Има доказателства, че е предлагал подкупи на висши длъжностни лица, като председатели на Държавната комисия по хазарта и нейни служители, както и че е давал подкупи, за да плаща по-ниски от дължимите такси, да се пречи за издаването на лицензи на негови конкуренти или пък за се отнемат вече издадени лицензи на оператори, които Божков не контролира.

Съдът цитира и показания на бивша председателка на Държавната комисия по хазарта – Мария Филипова, която твърди, че след като отказала на Божков да изпълнява негови поръчки, той направил опит да я изнасили.

Съдът не намира, че има опасност Божков да извърши друго престъпление, но има опасност да се укрие и счита, че най-адекватната мярка е задържане под стража.

По време на заседанието прокурорът по делото Ангел Кънев изнесе данни, че хазартният бос е поддържал комуникация с руски граждани, санкционирани след анексията на Крим, включително и с лидера на частната военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук