По „европейски“, без инциденти, Русе посрещна Новата година

0
26
По „европейски“

По „европейски“ празнична, без инциденти, е била атмосферата в новогодишната нощ в Русенско.

Това съобщиха от полицията. За разлика от предишни години, в които новогодишната нощ беше белязана от поредица трагични инциденти, отнели човешки живот или завършили с тежки наранявания, новата 2017 г. е настъпила спокойно. Единствено ослепителните фойерверки белязаха празничната нощ. Регистрирани са само леки спречквания между лица, които са завършили без наранявания. Спокойно е било и по пътищата, няма регистрирано нито едно тежко пътно-транспортно произшествие. Както ТВН вече съобщи, единственият по-сериозен инцидент и то, не с „русенско“ участие, е бил инцидентът край гр. Бяла, при който турски шофьор на ТИР, недоволен от това че трябва да престои няколко часа на паркинг, с оглед законовата забрана за движение на тежки автомобили по пътищата между 14 и 20 часа, опита да прегази полицай.

Сравнително спокойна е била новогодишната нощ и за медиците в „Спешна помощ“. Не са регистрирани случаи на алкохолни натравяния, пострадали от пиротехнически изделия или от пиянски сбивания.

Спокойно са посрещнали новата година и огнеборците и спасителните екипи към „Пожарната“. Не се е налагало провеждането на спасителни мероприятия.