По-малко слънце, повече облаци през новата седмица 

0

На по-малко слънчеви часове ще се радваме през новата седмица, показва прогнозата на синоптиците от Национални институт по метеорология и хидрология. 

През първата половина от новата седмица повече слънчеви часове ще има в планините и планинските райони, а в равнинната част от страната на много места преди обяд ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Температурите ще са близки до обичайните за първата половина от ноември, минималните между 5° и 10°С, а максималните – между 13° и 18°С.  

Днес преди обяд на много места в низините ще има ниска облачност или мъгла, които постепенно ще се разсеят и намалеят и след обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Значителна ще се задържи облачността над крайните северозападни райони, където са възможни ръмежи. Ще духа слаб източен, в Източна България до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°,  максималните – между 14° и 19°С. 

Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и ще отслабне, в средата на седмицата ще е с южна компонента; ще бъде слаб, временно и ще стихва. Температурите ще бъдат близки до обичайните, във вторник минималните ще са между 5° и 10°, а максималните – между 14° и 19°С; в сряда и четвъртък минималните ще са малко по-ниски, дневните съвсем слабо ще се повишат.  

В четвъртък от северозапад ще започне увеличение на високата и средна облачност и в петък и събота в цялата страна ще е предимно облачно. Повишава се и вероятността за валежи. В петък вятърът ще стане северозападен, ще се усили и ще започне понижение на температурите. След временно отслабване на вятъра през нощта срещу събота, в събота през деня ще се обърне от североизток и отново ще се усили. Застудяването ще продължи и границата дъжд-сняг ще е на около 1000 m. В неделя валежи ще има на малко места, облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще отслабне, температурите слабо ще се повишат. 

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук